7 August 2016

Teh Twinings - Sedap!

Layan minum teh di kala suhu sejuk memang umph! Jika di Malaysia, kita biasa minum teh di petang hari yang kita panggil 'minum petang'. Kebiasaanya sekitar jam 5.00 petang sehingga 6.00 petang. Tetapi di eropah, ketika musim sejuk (winter) memang tidak berpeluang langsung nak menikmati suasana petang hari sambil minum teh pada pukul 5! Ini kerana pada musim sejuk, malam lebih panjang daripada siang. Matahari terbenam sekitar pukul 4.15 petang dan terbit sekitar pukul 8.30 pagi. Jadi kita minum malam sajalah. Hahaha.

Bercerita tentang teh, saya nak perkenalkan teh jenama Twinings. Pernah dengar? Teh Twinings ini sememangnya terkenal dikalangan penggemar teh. Jika di Malaysia harganya sekitar RM 15 sehingga RM 30 sekotak berbeza mengikut perasa. Ada dua perasa baru teh Twinings iaitu perasa Blackcurrant & Blueberry dan Settling Ginger

Twinings perasa Blackcurrant & Blueberry sesuai di minum pada waktu petang. Rasanya yang 'light' dengan aroma buah-buahan sesuai di minum sejuk atau panas. Tiada pewarna dan perasa tiruan digunakan untuk menghasilkan teh yang cukup sempurna ini. 


Kandungan tambahan yang menambah sedap rasa teh!


Saya suka minum teh Twining Settling Ginger ini pada waktu malam. Selepas makan malam sambil istirehat di ruang tamu. Rasanya seperti air halia original. Letak sedikit madu untuk rasa manis.  Tapi kalau minum kosong sahaja pun sedap! Rasa ringan saja badan. Selalunya saya akan letak 2 uncang teh, memang rasa 'kaw' sangat!

Saya pernah minum teh ini ketika sedang sakit kepala. Minum 2 uncang teh settling ginger panas-panas, kemudian tidur. Nyenyak. Alhamdulillah.

Kenapa saya suka Twinings? Twinings bukan teh biasa-biasa yang ditambah pewarna dan perasa tiruan. Twinings menggunakan perasa asli dan semulajadi.Ada pelbagai lagi perasa teh Twinings. Berminat boleh dapatkannya di sini. Klik. 
4 comments:

Back to Top